Landsbyer & lokalsamfund i Danmark kontaktes

Vi ønsker at fundraise penge til køb af hjertestartere i forskellige lokalsamfund med hjælp fra lokale sponsorer. Vores opgave består i at undersøg områder, hvor opsætning af en hjertestarter vil gavne lokalsamfundet, hvorefter projektet startes op ved at opsøge lokale virksomheder om sponsorater med henblik på at få opsat en eller flere hjertestartere.

Hvert år rammes omkring 5.000 danskere af hjertestop uden for sygehusene. Kun omkring 8-10 procent af dem overlever vejen ind til sygehuset. Denne negative statistik ønsker vi i CardioLife at gøre noget ved. Cardiolife undersøger mulighederne for at indgå et samarbejde, hvor man vil sikre udbredelsen af hjertestartere i kommunen.

Vi er opmærksom på, at der kan være et behov for at kunne føle sig tryg i de mindre byer. De bliver mange gange overset, når der opsættes hjertestartere rundt omkring i landet.  Det er de små landsbyer og lokalsamfund, der har stor afstand til hospitalet. Det er denne distance, vi vil gøre mindre.  Chancen for at overleve et hjertestop hjemme i boligen er minimal. Også selvom der en anden person til stede. Vores ambition er at søge virksomheder, borgerforeninger og fonde til at sponsorere og hjælpe med at gøre boligområder og mindre bysamfund mere sikre ved at opsætte hjertestartere og uddanne personer i livredende førstehjælp.

»Hvis personen, der får hjertestop, er alene i boligen, er der meget ringe chance for at overleve. Er der kun ét vidne, som både skal ringe alarm 1-1-2 og yde genoplivning, forringer det også chancen. Endvidere er det sjældent, at hjertestarterne kommer i brug, da der ikke er nogen til at hente dem, og ofte er der ingen hjertestartere i beboelsesområderne. Så der er et stort uforløst potentiale for at øge overlevelsen i de private hjem«, siger læge Steen Hansen, som er forsker på Aalborg Universitetshospital. kilde Politiken 30 maj 2016

Cardiocare Scandinavia gør brug af IPAD SP-1 modellen fra CU Medical, som er en af verdens førende producenter af mobil hjertestartere. En IPAD SP1 er meget nem at bruge og er velegnet til brug næsten overalt, hvor der er større mængder folk samlet. Uanset om det er på arbejdspladsen, et indkøbscenter, hotel eller en fodboldbane. IPAD SP1 hjertestarteren gør det at redde en persons liv nemmere end nogensinde. Leveres klar til brug med batterier, elektroder til børn såvel som voksne og en dansk brugsanvisning. Hjertestarteren opsættes i et specielt varmeskab og være tilgængelig 24 timer i døgnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *