FAQ

Nedenfor har vi samlet svarene på nogle af de spørgsmål, som vi oftest bliver stillet. Har du et spørgsmål, som du ikke kan finde svaret på, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Der er rigtig mange hjertestartere på det danske marked. Lige så mange hjertestartere der er, lige så mange meninger er der også om de forskellige modeller. Inden man anskaffer sig en hjertestarter er det en god ide at gøre sig nogle overvejelser om bl.a.:

  • Hvilket sprog skal hjertestarteren guide på?
  • Skal hjertestarteren kunne bruges til børn?
  • Er det nødvendigt med WIFI til hjertestarteren?

Herefter kan man spore sig ind på den rette model. 

Ja, der er fabriksgaranti på en hjertestarter. Mange hjertestartere har 5-8 års fabriksgaranti, man kan dog i nogle tilfælde tilkøbe en udvidet fabriksgaranti.
Der er angivet på batteri og elektrode, hvornår levetiden udløber. Det er forskelligt fra model til model. Såfremt der er indgået en serviceaftale med Cardiolife, vil vi give besked og sende nye dele ved udløb.
Nej, der er ingen lov for, at man skal have en serviceaftale til sin hjertestarter. Har man ikke en serviceaftale til sin hjertestarter, er det vigtigt, at man selv husker at kontrollere sin hjertestarter jævnligt, samt køber nye elektroder og batteri inden udløb, så man er sikker på, at ens hjertestarter stadig virker.
Når man anskaffer sig en hjertestarter, og er i tvivl om man skal have en serviceaftale eller ej, så er det vigtigt at undersøger forskellige ting.

Det er altid en god ide at se på de omkostninger der er forbundet med en hjertestarter.

Det kan blive en dyr fornøjelse at vælge en ”forkert” hjertestarter i forhold til ens behov, da prisen på elektroder og batterier varierer meget i pris.

Derfor kan det være rigtig godt at være dækket af en serviceaftale.
Der kan ikke sættes alder på, hvor lang levetid en hjertestarter har. En hjertestarter er som en computer og på et tidspunkt bliver den træt! Det vil sige, at her skal hjertestarteren fornyes. En tommelfingerregel er, at er hjertestarteren 8-10 år gammel eller mere, så skal man udskifte til en ny.
Ja. En hjertestarter kan godt hænge ude og være offentlig tilgængelig. Det kræver bare et godkendt udendørs varmeskab til hjertestarteren.
Nej. En hjertestarter som skal hænge udenfor skal være opbevaret i et godkendt udendørs varmeskab. Det er for at sikre en stabil temperatur omkring hjertestarteren. Hvis en hjertestarter er opbevaret forkert, kan den tage skade og elektrode og batteri får kortere levetid, end normalt antaget.
Nej, de flest hjertestartere som er på markedet i dag, ringer ikke selv til alarmcentralen. Den guider dig til at ringe til alarmcentralen.
Mange udendørs hjertestarter skabe afgiver en hyletone, når det bliver åbnet. Dette indikerer kun, at skabet bliver åbnet og skabet tilkalder ikke hjælp.

Dog findes der i dag muligheder indenfor skabe, som er overvåget. Disse skabe kan alarmere enten en tilknyttet kontaktperson, og nogle kan kobles på et netværk til at kontakte alarm 1-1-2.
Nej. Hjertestarteren støder kun elektrisk stød til hjertet, hvis det er sikkert, at hjertets elektriske system er i uorden. Det er derfor ikke muligt at støde en, som ikke har behov for det eller komme til at støde nogen ved en fejl.
Ja, de fleste hjertestartere i dag, er med det vi kalder for ”plug’n’play”. Hverken elektrode eller batteri kan isættes forkert.
Ja det kan man godt. En hjertestarter skal ikke være tilsluttet strøm, det har sit eget batteri. Derfor er det også oplagt at have hjertestarteren med på campingferie, eller i bilen hvis man kører meget rundt, som fx håndværker eller sælger. Man skal dog være opmærksom på, at en hjertestarter ikke opbevares for koldt. Dvs. at i den kolde måneder, anbefales det at tagehjertestarteren med ind. (Temp. Under 5 grader).

Når en hjertestarter kommer retur, er det vigtigt at gennemgå, om alt er som det skal være. Dvs. at følgende punkter tjekkes:

  • Er elektroder intakte i deres indpakning?
  • Er det lille førstehjælpskit intakt i indpakning?

Er disse intakte, er hjertestarteren klar til brug og kan stilles på plads. Er man i tvivl, er det altid en god ide, at kontakte den udbyder, hvor man har sin serviceaftale eller der hvor man køber sine elektroder.

Mange af de hjertestartere som er på markedet, er ”født” med en voksen elektrode. Dvs. at man skal tilkøbe en børneelektrode, så den kan bruges til børn.

Børne elektroder er ret dyre og derfor kan det måske bedre betale sig, at anskaffe en hjertestarter, som har voksen/børneknap og bruger en multielektrode.
Et førstehjælpsbevis er gyldigt i 2 år.

Herefter anbefaler vi, at man får et repetitionskursus, så førstehjælpen altid ligger frisk i hukommelsen, hvis man skulle komme i en situation, hvor man får brug for det. Man må dog gerne yde førstehjælp, selvom ens bevis er udløbet.